11 December 2011

Luukku 11: Kiilto pois!

Karvaista joulunodotusta! Ilona Cosplayn joulukalenterissa puhutaan tänä vuonna pelkästään peruukeista! Joka päivä on esittelyssä yksi tai useampi peruukki sekä jaossa vinkkejä, tarinoita ja turinoita ihanista ja kamalista tekotukista.

Yksi selkeimmistä eroista keinokuidun ja oikean hiuksen välillä on kiilto. Toki oikeatkin hiukset kiiltää, tai ainakin kiilto on hiustuotemainosten perusteella toivottu piirre, mutta kiilto on erilaista. Perussääntönä tuntuu olevan, että mitä halvempi peruukki, sitä kiiltävämpää muovia sen kuidut on. Tässä luukussa kerron yhden vinkin kiillon vähentämiseen.

Taika-aine on kosteutta imevä ja kiiltoa poistava talkki! Itse suosin ihanan tuoksuista vauvatalkkia.

Talkin huonot puolet on tietysti sen väri, valkoinen jauhe vaalentaa peruukin sävyä väkisinkin vähän, joten tummemmissa peruukeissa tämän käyttöä pitää pikkaisen harkita ja testailla, ettei tule ihan harmaata lopputulosta. Yksinkertaisuudessaan Kiilto Pois –prosessi menee seuraavasti: Tomuta peruukkiin sopiva määrä talkkia. Pöyhi, harjaa, varmista, että se leviää kaikkialle. Harjaa ylimääräiset talkit vielä pois.

Tässä koekaniinina on Lanin tukka, joka on oikein hyvälaatuinen ebay-ostos. Kiilto ei ole edes ihan karmea, mutta mattapintaisempi tukka kelpaisi. 

Tästä lähdetään liikkeelle!
Talkkailin nyt peruukkipäässä, että tästä sai vähän parempaa kuvaa, normaalisti viskoisin talkkia myös niin, että peruukki on maassa. Peruukkipäässä saa toki talkin juuri niihin näkyviin hiuksiin parhaiten.
Kun talkkia on ripoteltu jonkin verran, pöyhin hiuksia ja levitän sitä mahdollisimman hyvin. Talkkia kannattaa ensin laittaa vähän ja lisätä sitten tarpeen mukaan.
Ja sitten harjataan ihan roskisti niin, ettei peruukki näytä vain jauhokasassa pyörineeltä.
Tässä yläosasta ja päältä talkattu peruukki. Yleensä en koko tukkaa jaksakaan käsitellä, kun kuvissa nimenomaan noiden päällihiusten kiilto on se ärsyttävin.
Ja sitten koitin keikuilla niin, että valo edes vähän osuisi tukkaan.

Kiiltoa on muuten hituisen vaikea vankita kameralle, joudutte osittain luottamaan sanaani, että ennen ja jälkeen kuvissa on jotain eroa :D

Kuvien katsomisen jälkeen totesin, että ei tuo olekaan hyvä esimerkki, we must go deeper! Tai ainakin kiiltävämpään. Joten kaivoin nykyään leikkikäytössä olevan, maksimissaan kaksi dollaria maksaneen pinkin bobin, joka kiiltonsa puolesta vastaa Suomen karmeimpia vapputukkia. 
Kiiltää kuin twilight-vampyyri!
Ja vielä lähikuva näyttämässä, miltä se oikeasti halvan peruukin kiilto näyttää. Hrrr.
Tästä tukasta nyt ei hyvällä tahdollakaan saisi semmoista oikeasti nättiä tukkaa. Tai kiillotonta. Mutta extreme-esimerkiksi tämä sopi mainiosti. En pihtaillut talkin määrässä vaan laitoin sitä oikein reilusti, kuten tästä kuvasta ehkä huomaa.

Ja kun pahimmasta talkkipilvestä oli selvitty, on peruukki hämmentävän mattapintainen.
Ja vielä lähikuva.
 Pinkin peruukin kanssa talkkia oli tosiaan aika runsaat määrät ja se pölisi kuin myllärin tai leipurin tukka. Eli ihan tämmöisen käsittelyn jälkeen ei tummien vaatteiden kanssa tukkaa pidetä. Lani sen sijaan ei levittänyt talkkipöllyjä enää harjaamisen jälkeen ollenkaan. 

Ilona

ps. Kuvaamaan pitäisi lähteä, talkkia ei kotoa löydy ja kaupat on kiinni? Hätäratkaisuksi kelpaa myös perunajauho!

2 comments:

  1. Kiitoksia tästä niksistä! Pitää kokeilla kyllä jossain veiheessa. Mietin vain, että lähteekö tuo talkki sitten peruukista ihan pesemällä vai jollakin muulla erikoisemmalla tavalla?

    ReplyDelete
  2. Yaci: Lähtee ihan huuhtelemalla, jos ei ole koko purkkia päähän pistänyt, pesemällä sitten viimeistään kaikki tomutkin veks :)

    ReplyDelete

murheita, ideoita, ahdistuksen aiheita? antaapi kuulua vaan.