2 December 2011

Luukku 2: Oma tukka ojennukseen ja piiloon

Karvaista joulunodotusta! Ilona Cosplayn joulukalenterissa puhutaan tänä vuonna pelkästään peruukeista! Joka päivä on esittelyssä yksi tai useampi peruukki sekä jaossa vinkkejä, tarinoita ja turinoita ihanista ja kamalista tekotukista.

(No sehän meni vahvasti, jo toisen luukun kohdalla ajoitettu julkaiseminen ei onnistunut...)

Oli peruukki sitten mitä hyvänsä laatua, pituutta tai muotoa, oletusarvoisesti oman tukan ei sieltä alta pitäisi näkyä. Omien hiusten peittämiseen käytetään tietysti peruukkimyssyä, joita sitten onkin monen muotoista ja mallista. 

Peruukkimyssyt mallia putkilo.

Tai ainakin kahdenlaista. Myssy voi olla mallia myssy (eli pipo) tai putkilo. On omien hiusten määrästä ja ihan tottumuksesta riippuu kumpaako tykkää käyttää. Itse käytin joskus vuosia sitten pitkillä hiuksilla pipoja ja nykyään taas olen pelkästään putkiloiden käyttäjä, kun putkilo on niin helppo vetää ensin kaulaan ja siitä sitten ylöpäin. Polkkamittaista tukkaa kun ei tarvitse asetella myssyn sisään oikeastaan mitenkään, se asettuu kivasti ihan itsestään. Pitkätukkaiset joudutte sitten vähän säätämään, että oman tukan saa myssyn sisään asettumaan ilman ihmeempiä kupruja tai muita näkyviä pylpyröitä. Joku muu voi neuvoa niissä paremmin.


Meinasin sortua tekemään tästä giffin. Ja lisäämään tuohon väliin vielä kuvan jossa irvistän verkko naamallani, mutta säästän sen sitten vaikka blogin 2v-bileisiin.

Tärkeintä on tarkastaa hiusrajat, ettei omia hiuksia tunge niistä ikävästi näkyviin. Otsan hiusraja nyt sentään muistuu helposti mieleen, pulisongit ja niska on kuitenkin yleensä ihan yhtä tärkeät tarkastaa. Omia hiuksia voi tunkea myssyn alle ihan sormin tai sitten esimerkiksi pinniä apuna käyttäen. Jos haluaa oikeasti hifistellä, niin hiusrajaan voi laittaa vähän muotoilutuotteita jo ennen myssyn laittoa, että haivenet pysyy oikeaan suuntaan.


Kahdella peilillä tarkistetaan niska. Tai tuijotetaan kameraan.
Myssyjä on materiaaliltaan kahdenlaisia, sukkahousukankaisia ja verkkosukkahousukankaisia. (Huomatkaa tosi selventävät termit!). Jälleen ihan mieltymyskysymys kummasta tykkää enemmän. Nykyään tuntuu melkein kaikkien ebayperuukkien mukana tulevan musta verkkomyssy, itelläni niitä ainakin on ihan kaikkialla pyörimässä. (paitsi silloin kun pitää lähteä coniin, jolloin ne on kaikki hukassa) Verkkokankaassa on se ehdoton plussa, että siitä saa pinnejä läpi helpommin, eli peruukin ja mahdollisen kampauksen kiinnittäminen omaan tukkaan (ja päänahkaan) onnistuu paremmin. Kaikki tehdasvalmisteiset peruukkimyssyt taitaa olla one-size-fits-all –mallia. Ainakin omat myssyni venyvät käytössä, mutta ne uskaltaa ihan hyvin nakata pesukoneeseen vähän kutistumaan jos menevät liian isoiksi.

Periaatteessahan peruukkimyssyn ei pitäisi näkyä muille kuin mahdollisesti peruukin pukuhetkellä paikalla oleville, mutta toisinaan myssyllä on taipumus kurkkia hiusrajassa. Sen takia on varminta käyttää joko peruukin väristä tai ihonväristä myssyä. Jos nyt juuri semmoista vaaleankukertavatkellertävää ja täydellisesti peruukin sävyyn sulautuvaa myssyä ei ole, ei se haittaa, mutta esimerkiksi blodien peruukkien kanssa hiusrajasta näkyvä musta myssy on vähän ikävän näköinen. Itse vedän peruukkimyssyn mieluummin pikkaisen oman hiusrajan yli, kuitenkin niin että omat haivenet pysyy oikeaan suuntaan.

DIYmyssy. Melkein kuin niksipirkassa!


Helpoin ja halvin peruukkimyssy syntyy tietysti (rikkonaisista) sukkahousuista. Jos ne on käytetyt, suosittelen niiden pesemistä. Sakset kauniiseen käteen ja nips naps vyötäröosiosta poikki. Varasukkahousut siis coniin mukaan paitsi oikeasti sukkahousukäyttöä varten, myös siltä varalta että kaikki peruukkimyssyt mystisesti katoaa conin kuluessa. Kuten minulle yleensä aina käy.

Peruukin hiusrajan pitäisi olla samassa kohtaa, kuin oma hiusrajasikin on. Ei puolessa välissä otsaa, eikä niin että oma hiukset näkyy. Itse heitän pinnit jakauksen kummallekin puolelle varmistamaan, että peruukki ei liiku taaksepäin.
Tässä samalla esittelen vain hetkellisesti vilahtaneen peruukin, joka vielä joku päivä on Final fantasy VIIIn Fujin päässä, kunhan saan sen puvun tehtyä. Tämän otin tälle päivälle vaan demonstroimaan, miten hiusrajasta ei pitäisi pilkottaa mitään kun oman tukkansa asettelee kunnolla. Ja miten korvallisilta se oma tukka ikävästi pilkottaa jos tukkaa ei asettele.

Ja takaa sama homma. Peruukin raja oman hiusrajan kohdalle. Ite olen niin isopää, että pidän peruukin säätöhihnoja isoimmalla tai kokonaan auki, pienipäisemmät säätäkään pienemmiksi.

Korvan takaa ja edestä on tärkeää tarkastaa, että peruukki on oikeassa kohdassa ja varmistaa pinnillä että se myös pysyy. Ja että ne omat haivenet jää piiloon, vaikka ne peruukin reunaa nostettaessa vähän sieltä kurkkisivatkin.

Ja vaikka ne omat hiukset olisi kuinka laitettu, pulisongit voi silti kurkkia ikävästi, jos peruukkia nostaa korvan taakse. Ratkaisuna joko pulisongit pois, värjätään peruukin väriseksi tai sitten vaan ei nostella sitä peruukkia.

Fujin tukka on muuten ihan rakkautta, skintop on päällä kivan näköinen ja leikkaus on mahtava. Ihan pari viikkoa sitten löysin lopultakin myös sopivat kengät tähän cossiin, joten eiköhän se Fujin sieltä vielä valmistu. Jos ei tämän talven aikana niin ehkä seuraavana.


Ilona

No comments:

Post a Comment

murheita, ideoita, ahdistuksen aiheita? antaapi kuulua vaan.