22 December 2011

Luukku 22: Supisuoraksi


Karvaista joulunodotusta! Ilona Cosplayn joulukalenterissa puhutaan tänä vuonna pelkästään peruukeista! Joka päivä on esittelyssä yksi tai useampi peruukki sekä jaossa vinkkejä, tarinoita ja turinoita ihanista ja kamalista tekotukista.

Hahaa, innostuinpas kuitenkin tekemään muutaman suoristuksen tämän joulukuun kuluessa! Jos kihartaminen oli simppeli homma, niin tämä suoristus se vasta helppoa onkin!

Tarvikkeet:
Peruukki, joka tahdotaan suoristaa.
Vedenkeitin / jokin muu keino lämmittää vesi lähes kiehuvaksi
Peruukkipää
(kuminauhoja)
Varovaisuutta

Näin kivasti kiharat on pysyneet harjailusta ja huonosta säilytyksestä huolimatta.

Ensimmäisenä uhrina oli jo kertaalleen kiharakäsittelyn saanut ehkä-Nanami. Pitkien ja raskaiden peruukkien kanssa ei tarvitse tehdä mitään kuminauhakikkailuja, jotka toisinaan on tarpeellisia, jotta lyhyempien peruukkien latvakuidut kääntyy oikeaan suuntaan. Pitkän kuidun oma paino kyllä pitää kuidut riittävän suorassa kuivumisen aikana. Ainakin yleensä.

Lämmitetään vettä. Itse tein taas saman tarkan lämpötilamittauksen kuin viimeksikin; vedenkeitin maksimimäärään asti täyteen, vesi kiehuvaksi ja sitten piripintaan asti täyttö haalealla vedellä. Läiskis, vesi peruukin päälle.

Märkää on.
Suoristuksessakin sen veden pitäisi kastella kaikki kuidut. Kihartamiseen nähden tämä on paljon helpomaa, kun kuituja voi liikutella suoristamisen aikana paljon paremmin. Itse harjailin harvalla harjalla kuituja samalla kun kaadoin vettä. Ihan hirveille takkupesille tätä en suosittele, koska märät kuidut menee vaan enemmän takkuun ja irtoavat helposti.

Vesilaskun kannalta suoristaminen on paljon taloudellisempaa kuin kihartaminen. Kokonaiset 4,5 litraa kihartuakseen vaatineet kiharat suoristuivat 1,5 litralla! Tosin Nanamin kanssa varmistin tilanteen vielä laittamalla koko peruukin suihkun alle ja veden mahdollisimman lämpimäksi.

Peruukki kannattaa jättää aluksi kuivumaan peruukkipäähän ja tässä vaiheessa varmistaa, että kuidut on kaikkialta suorassa ja halutussa suunnassa. Jos ne nyt sojottaa esim niskan kohdalta ihan holtittomasti, ei ne maagisesti muutu muuksi kuivutessaan.

Kun latvat on kunnolla kuivuneet, voi peruukin nostaa peruukkipäästä kuivumaan muuallekin, että päällinen pääsee kunnolla kuivumaan. Pitkään muhimaan jäänyt peruukki ei ainakaan parane siitä. Kuten kihartamisen kohdalla sanoin, hellästi tehty kihartaminen ja suoristaminen eivät vaurioita kuituja mitenkään erityisen paljon. En edes heittänyt hoitoainetta tähän tukkaan ja kuitu tuntuu silti aivan yhtä siloisalta kuin ennen kiharrusoperaatiota.

Ja suoristettu versio.

Uhri nro 2. Vähän turhan paljon lainetta.
Toisena, pienempänä projektina suoristin vähän Mikurun tukkaa. Muuten suoraan tukkaan olin kesällä tehnyt/jättänyt pienet kiharat eteen. Nyt ne rupesi ärsyttämään. Tästä tukasta ei ollut tarkoitus saada ihan piikkisuoraa, vaan vähän laineikasta. Mutta ilman mitään selkeitä kiharoita. 


Koska ongelmakohdat oli edessä, kaatelin kuumaa vettä vain niiden päälle. Ja koska Nanami oli varastanut peruukkipään käyttöönsä, tein koko suoristamisen ilman sitä.

No en kyllä oikeasti suosittele tätä kuivatustapaa. Skintopit nyt ei ainakaan arvosta pyykkipoikia.
Ja kuivumisen jälkeen:

Sopivan suoraa.

Ilona

ps. (Tässä vielä suoristamaton versio) Kenenkäs tukaksi tämä onkaan seuraavaksi muuttumassa...

1 comment:

  1. Haluun sanoa, KIITOS!!

    Ekaa cosplayta tekemässä tuonne Traconiin enkä ihan helpoimmasta päästä aloittanut, totesin heti ensimmäiseksi haluavani cossata Gajeel Redfoxia Fairy tailista ja peruukki on tuottanut päänvaivaa enemmän kuin tarpeeksi enkä ole vielä edes aloittanut sen piikittämistä tai hiusrajaa. Jo Gajeelin hiusten paksuus tekee siitä vaikeaa ja kun hieman köyhempi olen ei ole varaa peruukkeja älyttömästikään tilata, MUTTA satuin yhden kiharan löytämään kaveriltani ja halvalla sain ostettua, ja mietin kuinka sen saisin suoraksi ja päädyin tänne joten päätin kokeilla suoristaa sitä kuten neuvoit ja hyvin toimi :)

    Joten suurkiitokset!!!

    ReplyDelete

murheita, ideoita, ahdistuksen aiheita? antaapi kuulua vaan.