20 December 2011

Luukku 20: Punaista nostalgiaa


Karvaista joulunodotusta! Ilona Cosplayn joulukalenterissa puhutaan tänä vuonna pelkästään peruukeista! Joka päivä on esittelyssä yksi tai useampi peruukki sekä jaossa vinkkejä, tarinoita ja turinoita ihanista ja kamalista tekotukista. 


Jos Ultimeciasta olin kirjoitellut blogiin jo vähän aikaisemmin, Adelin tukka on purettu kyllä ihan täysin osiin. Jonkinlainen tutoriaali peruukin tekemisestä löytyy siis vuoden 2010 Traconin jäljiltä (huoh, miksi olen kirjoittanut noin pitkiä päivityksiä ja yhdistänyt aivan liian monta juttua yhteen, en ees ite jaksa lukea).
 
Mutta kuvitellaan, että ette tekään ole tuota silloin jaksaneet lukea, joten käykääs nyt lukemassa! Tai jos ette jaksa, niin tiivistän: Peruukki on koottu kokonaan welfaamattomista (=irtonaisista) kreppikuiduista, jotka on itse ommeltu nauhoiksi ja sitten kiinnitetty vanhasta suomiperuukisa nyysittyyn peruukkipohjaan. Kuituja meni kolme paketillista ja se määrä riitti oikein hyvin. No ehkä voisi muutama nauha olla vielä lisää tuolla päälaella, myönnän. 

Nurinperin käännettynä näyttää tosi viehättävältä.

Hiusrajat on ommellessa se tärkein kohta, mikä pitää kunnolla miettiä. Adelissa pystyi onneksi huijaamaan, kun hiusrajaa ei näkynyt missään.
Koska paino on näköjään tämän viikon sana, niin kahteen edelliseen luukkuun verrattuna Adel on todella mukava ja kevyt peruukki. Kreppikuidulla saa helposti volyymia ilman, että sitä tarvitsee olla päässä kilotolkulla. Tämän kuitukasan kanssa liikkuminenkin oli helppoa, kun ei ollut mitään metrisiä ulokkeita mihinkään suuntaan.

Kuitunauhoja on jopa varsin tiheässä!
Tämä tukka olisi voinut olla ihan karmea, jos kuituja olisi ollut yhtään enempää vapaana. Kreppikuitu kun on etupäässä tarkoitettu rastoihin, eikä rakenteensa takia pysy kovinkaan takuttomana pitkään, ei tuon harjaaminen olisi varmasti ollut mitenkään mieltä ylentävä teko. Nyt kun se on kiinnitetty kivasti nahalla yhdeksi lonkeroksi, ei takuista tarvitse huolehtia. 

Ei tötteröitä tällä kertaa, vaan yksi pötkylä.

Adelin kohtalo on ollut lähes sama kuin Shivalla ja Ultimecialla. Eihän tämmöistä tukkaa missään voi pitää. Paitsi jos sattuu harrastamaan larppausta, niin käyhän tuo ehkä jollekin Helvetin esikartanoiden demonittarelle. Sarvineen kaikkineen. 

Adelista tuli Kira. G-savo kuvasi.
Harmi, etten muuten ole tyytyväinen Adelin pukuun, koska peruukkinsa puolesta voisin sitä vielä jokus pitääkin. Tai sitten pitää vaan tehdä ne muut osat joskus uusiksi...


Ilona

ps. nostalgiaosuus loppui nyt, huomenna luvassa taas jotain ihan muuta!

No comments:

Post a Comment

murheita, ideoita, ahdistuksen aiheita? antaapi kuulua vaan.