3 December 2011

Luukku 3: Takkutukka ja larpati-larpi

Karvaista joulunodotusta! Ilona Cosplayn joulukalenterissa puhutaan tänä vuonna pelkästään peruukeista! Joka päivä on esittelyssä yksi tai useampi peruukki sekä jaossa vinkkejä, tarinoita ja turinoita ihanista ja kamalista tekotukista.

Tänään puhutaan takuista. Takkutukista. Sotkuisista peruukeista. Itkusta ja parkumisesta kun se lempiperuukki on ihan takkupesänä.

Pitkät peruukit on ihania. Ne on näyttäviä ja monella hahmolla se ylimaallisen pitkä tukka on Se Juttu, joka on pakko cossissakin olla.  Pitkä peruukki tarkoittaa kuitenkin myös pitkiä kuituja, joilla on paljon tilaa mennä pahasti takkuun. Coneissa pitkät peruukit vaatii melkein jatkuvasti harjaamista, joten pieni harja käsilaukussa/kameralaukussa/taskussa on ihan ehdoton. Tosin suoraan ebaystä käyttöön otettu tukka ei pelkällä harjaamisella juuri iloksi muutu, vaan tarvitsee pikkaisen käsittelyäkin. Hoitoainepesu ja selvityssuihke auttavat asiaa jo paljon.


Monia testattu, pinkkiin muumiin aina palattu.
Itse vannon Niiskuneidin selvityssuihkeen nimiin. Paitsi, että tällä on oikeasti ihan mahtava selvittää kiukkuisen kaksivuotiaan takkutukka, toimii tämä peruukkikuituun kuin unelma. En ole kosmetiikan asiantuntija, en tiedä mistä se johtuu. Tai miksi mikään muu takkusuihke mitä olen testannut, ole tepsinyt yhtään samalla tavalla. Niiskuneidin suihke on toki vähän tyyriimpää kuin halpahallien ihan halvimmat tökötit (taitaa lähiputiikissa putelin hinta olla jotain 4 euroa, halpissuihke 2 egeä.), mutta on kyllä hintansa väärti. Ja riittää ikuisesti. Tai ainakin kuukausien ajan hyvin ahkerassakin käytössä.

Tässä testitukkana ja esittelyvuorossa on joskus ikuisuus sitten ebaysta hankkimani ruskea ja pitkä peruukki. Tukka oli alunperin kihara ja suoristuksen jälkeen se on palvellut minua uskollisesti larppitukkana kaikissa vähänkin luonnollisempaa tukkalookkia vaativissa liveroolipeleissä. Kuitu on karhentunutta ja realistisen tuntuista eli myöskin hyvin takkuuntuvaa. En ollut ennen tätä kuvausta ottanut koko peruukkia edes ulos pussistaan varmaan vuoteen, joten takkuja löytyi, eikä mitään käsittelyjä oltu varmaan edellisen pesun jälkeen tehty. Tukka näytti suorastaan huopaantuneelta.

Ensin peruukki kiinni peruukkipäähän. Muutama nuppineula riittää.Sitten reilusti suihketta. Tukka kannattaa jakaa ainakin pariin osioon, joita työstää.
Ja kuten kaikki pitkätukkaiset tytöt (ja pojat) oppivat jo tarhassa, takkujen selvittäminen aloitetaan latvoista. Edetään osio kerrallaan kaikessa rauhassa.

Tämä on oma lemppariharjani peruukkien(kin) kanssa, muoviharja, jossa on välissä tuommoisia kuituja. Muovia kyllä nekin. Ei sähköistä, silottaa kivasti ja tekee muutenkin juuri sitä, mitä harjan pitääkin, selvittää takkuja. Ostettu Maxi Makasiinista ja hinta tuskin kahtakaan euroa.

Koko peruukin selvittämisestä lähti tämän verran kuituja. Ei kovin paha, ottaen huomioon takkujen määrän ja kuidun karheuden. Niiskuneiti < 3
Ja takuton! Aikaa meni noin 5 minuuttia.
Lopputulos on takuton, mutta kuitenkin realistisen karhea. Niiskuneitisuihke auttaa paitsi takkujen selvittämisessä, myös peruukin takuttomana pysymisessä. Siksi suosittelen lämpimästi suihkuttelemaan tätä ja harjaamaan peruukkia ennen conia kaikessa rauhassa, vaikka mitään isompia takkuja ei olisikaan.

Tämä ruskea peruukki on suosikkitukkani liveroolipeleissä sen takia, että kuitua tai kiiltoa ei ole liikaa, tätä joku tyhmemp--- kokemattomampi helposti luulee omaksi tukaksi.


Ilona

5 comments:

 1. Mun pittää ehdottomasti hankkia tota Niiskuneidin suihketta! Yhen peruukin kanssa meinaa välillä lähteä järki. ^^'

  ReplyDelete
 2. Kyllä, lämpimästi suosittelen hankkimaan! Ja jos ihan toivottomalta vaikuttaa, niin pesaise peruukki pelkällä vedellä ja hoitoaineella, anna lillua hoitoaineessa ja kuivuttua lisäile niiskuneitiä. Jo pitäisi selvitä!

  ReplyDelete
 3. Luetkohan näitä vielä?

  Siis, asiani on, että mistä tuollaisia peruukkipäitä löytää ja millä hinnoin? Olen ekaa peruukkiani tilaamassa, enkä ihan sujut vielä kaikkien juttujen kanssa...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Luen, varsinkin kun blogger huutaa uusista kommenteista ihan riippumatta miten vanhaan päivitykseen ne tulee.

   Nykyään peruukkipäitä taitaa saada kaikista paikoista, jotka myyvät peruukkejakin (poislukien tiimarit yms), eli Punanaamio, Pilailupuoti ja Käherrystarvike ainakin pitävät valikoimissaan. Hinnat kymmenen euron luokkaa kipale. Esim Punanaamio myy myös netin välityksellä http://punanaamio.fi/tuote/4413/styroxpaa-peruukeille-ja-hatuille

   Delete

murheita, ideoita, ahdistuksen aiheita? antaapi kuulua vaan.